Relatie Therapie

Relatietherapie die werkt

Je relatie kan soms een echte uitdaging zijn, vooral wanneer je relatie niet lekker loopt. Spanningen en irritaties lopen op wanneer je partner je telkens op je gevoelige plek raakt en dingen doet die je kwetsen. Wat een fijn en zorgeloos samenzijn zou moeten zijn, kan op deze manier soms een hel worden. Ook kan het gebeuren dat je juist een heleboel mist in je relatie wat er eigenlijk wel bij hoort. Zo kan het gebeuren dat je je ineens niet meer zo aangetrokken voelt tot je partner. Het lijkt alsof de hartstocht verdwenen is en je kunt je bijna niet meer voorstellen waarom je ook al weer verliefd werd toen.

De problemen stapelen zich op en je ziet zelf geen uitweg meer? Kom dan snel praten want mijn ervaring is dat er meestal nog heel veel aan te doen is. Wel op voorwaarde dat beide partners oprecht gemotiveerd zijn om de relatie te redden natuurlijk. It takes two to tango, immers! Relatieproblemen zijn meestal symptomen van onverwerkte emoties die, zonder dat je het bewust wilt, je gedrag en denken kunnen gaan bepalen. Hierdoor gedraag je je ineens anders dan in het begin, toen alles nog ideaal en mooi leek. Wat is er gebeurd en wat kun je hier aan doen?

Let op: relatietherapie kan alleen goed werken als:
– beide partners bereid zijn om te luisteren, feedback kunnen geven én ontvangen
– er geen sprake is van geweld en/of verslaving (hier moet dan eerst hulp voor gezocht worden)
– er geen derde persoon op de achtergrond is (‘driehoeksverhouding’, vreemdgaan etc)
– beide partners bereid zijn aanwijzingen op te volgen door hun gedrag ten opzichte van elkaar te veranderen
Kun je dit niet of heb je hier moeite mee, dan kun je beter eerst individueel hier aan werken alvorens samen met relatietherapie te starten. Bij twijfel altijd eerst overleggen.

Je kunt je relatie helen! Maar alleen als je het allebei wilt én kunt…
 • kom samen praten, eerst maken we een overzicht van de problemen
 • communicatie: geen verwijten maar luisteren naar beide kanten van de zaak
 • inzicht in je partner: waarom doet hij/zij dat toch telkens?
 • inzicht in jezelf: waarom doe je dat toch telkens?
 • eenvoudige oefeningen voor thuis om spanning en stress te verminderen
 • saboterende denk- en gedragspatronen doorbreken
 • training om grenzen te stellen en duidelijker te communiceren
 • gedraag je weer als een ‘echte man’ of ‘echte vrouw’ en verbaas je!
 • onderscheid leren maken tussen gevoelens van nu en geprojecteerde emoties
 • herinner je waarom je op elkaar viel en vind de liefde terug!
Mannen en vrouwen: hoe houd je de Aantrekkingskracht hoog?

Mannen zijn anders dan vrouwen en gaan emotioneel meestal ook anders om met hun relatie en de zaken die hierin niet zo lekker lopen. Voorbeeld:
Over het algemeen kunnen vrouwen langer met iets rondlopen en afwachten terwijl mannen over het algemeen sneller tot actie over gaan. Zo kan het gebeuren dat een man zijn relatie beëindigt omdat hij van een issue baalt, waarna hij spijt krijgt omdat hij voelt dat hij nog veel van zijn partner houdt. Een vrouw echter kan in dezelfde situatie wachten tot ze bijna al haar gevoelens en aantrekkingskracht tot haar partner verloren heeft. Wanneer de vrouw haar relatie dan beëindigt is het dan ook meestal definitief en te laat om wat dan ook nog bij te sturen. Dit is een ‘valkuil’. Zowel mannen als vrouwen kunnen verstrikt zitten in aangeleerd overlevingsgedrag waardoor ze hun eigen, aangeboren mannelijkheid of vrouwelijkheid onderdrukken. En dat kan de aantrekkingskracht behoorlijk bekoelen! Zolang je nog gevoelens voor elkaar hebt, is er nog veel mogelijk.

Een van mijn specialiteiten is relaties en ik heb al vele mannen en vrouwen met succes begeleid om in hun relatie de beste man of vrouw te zijn die ze kunnen zijn, wat de relatie meestal drastisch heeft verbeterd of hen heeft geholpen een goede partner te selecteren. En je relatie is belangrijk genoeg om alles te proberen wat je kunt. Blijf dus niet (te) lang rondlopen met een slepend relatieprobleem! Als jullie ondersteuning willen, samen en/of alleen, of beiden individueel dan kan ik dit jullie bieden.

Ik help je om in jullie dagelijkse leven een aantal dingen anders kunt doen dan je tot nu toe deed om de spanning en stress snel te doorbreken. Zo ga je van frustratie en irritatie terug naar hoe het begon: liefde, begrip en steeds meer fijne momenten samen. Zoals een relatie bedoeld is!

Zelf houd ik ervan om ingewikkelde dingen zo eenvoudig mogelijk te presenteren. Het leven is immers al ingewikkeld genoeg? Zo maak ik het je gemakkelijk met eenvoudige concrete aanwijzingen, die je direct dagelijks kunt doen om spanning en stress te laten afnemen. Bij Psycholoog Arnhem kom je niet vaker dan nodig!

Leer hier hoe je de Aantrekkingskracht met je partner HOOG kunt houden of TERUG kunt winnen!

Korte audiocursus helpt! Makkelijk te volgen en begrijpen

Als je geen relatietherapie wilt of kunt, dan heb ik hier een audiocursus voor je die slechts een paar tientjes kost maar wel van grote waarde kan zijn als je:

 • single bent en moeite hebt om relaties te krijgen of te houden
 • een relatie hebt die niet lekker loopt
 • een relatie hebt waarin de aantrekkingskracht afneemt of bijna weg is

Ik werk samen met de Belgische coach Geert Verschaeve die het spel van de liefde uitgebreid bestudeerd heeft, nadat hij zelf veel problemen had in relaties met vrouwen. Zijn verdienste is dat hij heel inzichtelijk op een rijtje heeft gezet wat er goed en fout kan gaan in passionele contacten tussen mannen en vrouwen. Hij noemt het een Versiercursus en dat kan de suggestie oproepen dat het alleen om het versierspel gaat. Toch gaat deze cursus veel verder: Geert beschrijft tot in detail alle valkuilen waar je als man of vrouw in kunt stappen en hoe deze te vermijden, zodat je relatie wel werkt en de aantrekkingskracht hoog blijft. Duurzaamheid dus!

Waardevol van deze cursus is dat hij specifiek voor de MAN en voor de VROUW apart gemaakt is. Dit is vooral goed omdat er bepaalde verschillen zijn, die in de moderne samenleving nogal eens ontkend worden. Maatschappelijk gezien zijn man en vrouw gelijk aan elkaar, in een partnerrelatie zijn er wel belangrijke verschillen. Een vrouw zoekt instinctief een échte man, die de leiding durft te nemen, positief is en zelfvertrouwen uitstraalt. Een man zoekt instinctief een échte vrouw, die gezellig, zorgzaam, positief is en vrouwelijkheid uitstraalt.

Misschien moet je even wennen aan de stijl van Geert en misschien moet je af en toe je trots even inslikken. Ik vind deze audiocursussen een aanrader waar je echt verder mee kunt komen als je net als ik gelooft dat een goede relatie ook voor jou mogelijk is! Voor het geld hoef je het zeker niet te laten, want hij vraagt er slechts een paar tientjes voor. Kijk gerust vrijblijvend op de link hieronder en luister even naar wat Geert zelf te zeggen heeft:

Relatie- en Dating cursus ► Relatie- en Dating cursus voor VROUWEN en MANNEN

Balans-Training werkt samen met de auteur van deze cursus vanwege de hoge kwaliteit van de informatie en hoge effectiviteit van de audiocursus wanneer de inhoud meerdere keren beluisterd en toegepast wordt.

Als je vragen hebt neem dan gerust contact op via de contactpagina of telefonisch spreekuur