Werkwijze

Psycholoog Arnhem is aangesloten bij het NVPA, RBCZ en SCAG, zodat u vergoeding kunt krijgen vanuit aanvullende zorgverzekering

Werkwijze van Psycholoog Arnhem

Tijdens het intakegesprek onderzoeken we wat de aard en oorzaak van je klacht is en we formuleren dan een duidelijk afgebakend, realistisch en haalbaar doel. Je krijgt direct concrete handvaten mee die je helpen om je klacht te verminderen. In een behandeltraject bij psycholoog Arnhem worden vervolgens alle omstandigheden in je leven die overmatige stress veroorzaken nauwkeurig in kaart gebracht.

Ik help je om de oorzaak van je klacht helder te maken zodat je jezelf beter kunt begrijpen. Vervolgens laat ik je zien hoe je in je dagelijkse leven een aantal dingen anders kunt doen dan je tot nu toe deed om de spanning en stress te doorbreken. Zo ga je van overleven steeds meer naar onbezorgd Leven! Ik laat je de oplossing in jezelf vinden om je klachten te doorbreken. Net zolang tot je het zelf weer kunt.

Zelf houd ik ervan om ingewikkelde dingen zo eenvoudig mogelijk te presenteren. Het leven is immers al ingewikkeld genoeg? Zo maak ik het je gemakkelijk met eenvoudige concrete aanwijzingen, die je direct dagelijks kunt doen om spanning en stress te laten afnemen. Bij Psycholoog Arnhem kom je niet vaker dan nodig!

In de praktijk heb ik ervaren dat praten alleen vaak niet genoeg is om daadwerkelijk een verandering in gang te zetten. Daarom ben ik altijd op zoek geweest en heb ik bewezen effectieve methoden gevonden om gespreksbehandeling te ondersteunen met eenvoudige oefeningen die je heel gemakkelijk en snel zelf kunt leren. De methode  EFT  (Emotional Freedom Techniques) is hier een mooi voorbeeld van.

EFT gebruik ik regelmatig als hulpmiddel in mijn psychologiepraktijk in Arnhem om de begeleiding te ondersteunen. Dit is een methode die ik je gemakkelijk in korte tijd kan leren om bij jezelf te doen, als je dit wilt natuurlijk want niets moet. De ervaring leert mij dat mensen die EFT regelmatig voor zichzelf doen, sneller spanning en stress loslaten en hierdoor sneller hun behandelingsdoel behalen. Met EFT hoef je dus minder vaak terug te komen!

Neem gerust contact op dan bespreek ik graag met je of en hoe ik je het beste kan helpen!

En hier vind je alle informatie over tarieven en vergoedingen