Ervaringen

Goede en snelle hulp bij Psycholoog Arnhem

Ervaringen van cliënten bij Psycholoog Balans-Training in Arnhem

(uiteraard zijn alle namen gefingeerd om de privacy te waarborgen)


ANGST – STRESS

Kees:
Ik kon moeilijk ‘nee’ zeggen en zat in een zware burnout met extreme vermoeidheid, angsten, slapeloosheid en concentratiestoornissen.
Tijdens mijn sessies met psycholoog Steven in Arnhem zijn we direct praktisch aan de slag gegaan, o.a. met EFT wat enorm hielp. Mijn angststoornis verminderde al binnen enkele weken verrassend goed. We pakten de dagelijkse problemen op en met de oefeningen kon ik er thuis direct mee verder. Steven is een zeer betrokken en fijn persoon om mee te werken, wat het een stuk gemakkelijker maakt.
Na mijn sessies met Steven heb ik nu veel meer rust en balans gevonden. De angsten zijn verminderd tot een aanvaardbaar niveau, ik heb weer vertrouwen en kan problemen zelf oplossen. Ik kan nu goed ‘nee’ zeggen en bewaak mijn grenzen beter. Ik heb veel geleerd en mijn inzichten vergroot, ook bij de opvoeding van mijn kinderen. De klachten van vermoeidheid, slapeloosheid en concentratieproblemen zijn verminderd, ik ben op de goede weg!


Daniëlle:
Voor ik bij Psycholoog Arnhem bij Balans-Training met Steven werkte had ik last van angst, met name voor personen die zich agressief en/of dominant op kunnen stellen. Deze konden mij overrompelen en het gevoel geven alsof ik weer klein was.
Tijdens mijn sessies met Steven: je hebt me laten praten en geleerd dingen te begrijpen en een plaats te geven. Vervolgens heb je me ook heel praktisch een techniek geleerd, EFT, waarmee ik mezelf in moeilijke situaties snel kan kalmeren.
Na met Steven te werken heb ik veel meer rust en vertrouwen. De angst voor dominante, agressieve personen zal misschien nooit helemaal verdwijnen, maar ik kan er nu veel beter mee omgaan. Ik kan het nu aangaan en door overeind te blijven in een lastig gesprek of situatie groeit mijn zelfvertrouwen. Het komt heel even kort binnen, maar ik veer heel snel terug en ik merk dat het gevoel dan weg is wanneer iemand mij agressief of dominant bejegent. Dat is voor mij een ongelooflijke winst, die ik niet dacht te bereiken. Het maakt me blij en trots en ik loop fluitend door. Ik voel nu zoveel vertrouwen in mijzelf en de toekomst!
EFT doe ik nog steeds als onderhoud zo’n drie tot vier keer per dag, voor een spannend gesprek een keertje extra. Het werkt prima. Ik bedank je voor je hulp bij het nemen van deze hobbel!


Tim:
Ik kwam bij psycholoog Steven de Nie omdat ik moeite had met conflicten. Dit veroorzaakte stress en tumult bij mij, ik kon daar niet goed mee omgaan of rationeel op reageren. Ik had in zulke situaties geen controle over mezelf of de situatie en ging ruzies of het aangeven van grenzen liever uit de weg.
Tijdens mijn gesprekken bij Steven heb ik geleerd hoe bepaalde gebeurtenissen of situaties impact op mij hadden waardoor ik heftige emotionele reacties kreeg. En hoe ik mezelf hiervan kan bevrijden, zodat zulke conflicten veel minder beladen voor mij worden.
Na mijn werk met Steven te werken kan ik beter met conflicten omgaan. Bij ruzies die ik voorheen zoveel mogelijk uit de weg ging omdat die een heftige reactie in mij teweeg brachten, kan ik nu rustig, rationeel en volwassen reageren. Ruzie maken is nog steeds niet mijn hobby, maar ik kan er nu veel beter mee dealen.


Liesbeth:
Graag laat ik je weten dat het goed gaat met mij! Na de gesprekken bij psycholoog Steven ben ik vrolijker en kan ik me veel beter staande houden in moeilijke situaties en bij lastige gevoelens.


Isabel:
Voor ik met psycholoog Steven werkte had ik moeite met het stellen van mijn grenzen. Hiervoor heb ik hem opgezocht.
Tijdens mijn sessie met Steven heb ik, door gesprekken met hem en door het toepassen van de EFT methode, geleerd te zien waar ik mijn grenzen niet stelde en waarom ik dit niet deed.
Sinds ik het weer helemaal zelf doe en iedere morgen EFT blijf doen, sta ik steeds steviger in mijn schoenen en kan ik sneller mijn grenzen aangeven. Ook heb ik het nu sneller in de gaten als ik mijn grenzen niet stel, zodat ik dit zelf meteen kan corrigeren.


Sjoukje:
Ruim 10 jaar had ik slaapproblemen, ik probeerde van alles echter zonder blijvend resultaat. Wanhopig werd ik. Tot ik de gouden tip kreeg over psycholoog Steven in Arnhem.
Reeds in het eerste gesprek kwam ik bij de kern van mijn probleem, dat veel meer impact had dan ik kon vermoeden! Ik dacht dat ik daar wel klaar mee was.
Na 7 gesprekken bij Steven kon ik weer diep slapen. Hierdoor heb ik mijn kracht en levenslust terug, een groot geschenk!


Hans:
Ik zocht hulp bij psycholoog Steven in Arnhem omdat ik me geremd en ontevreden voelde. Er hing voor mij een soort grauwsluier over alles en zag dingen teveel zwart-wit.
Tijdens de gesprekken vond ik het erg prettig om te merken hoe een emotie kan verminderen en vooral hoe je daar zelf invloed op kunt hebben.
Na zes afspraken durf ik keuzes te maken, los van wat anderen hier van vinden. Ik vind mezelf nu belangrijker en aardiger. Mijn gevoel is nu meer gekleurd, waarmee ik bedoel dat ik mezelf nu kan toestaan om verdrietig of boos te zijn. Hierdoor ben ik opener en meer blij!


Mille:
Dankjewel dat jij een tijdje met mij ‘meeliep’ op mijn weg naar bewustwording met de ‘verwondingen’ die ik in mijn leven heb opgelopen. De gesprekken voelen achteraf als cadeau’s die langzaam uitgepakt werden, in vertrouwen, respect en empathie.
Het doorspreken en erkennen van moeilijke periodes in mijn leven, sterkt mij in mijn verdere leven.
De combinatie van gesprek en EFT ervaar ik als prettig, ontspannend en als helende doorstroming van energie.
De werking van de gesprekken krijgen al meer een zachte bedding in plaats van een belasting.


Eva:
Voor ik bij psycholoog Steven in Arnhem kwam, was ik erg onzeker en jaloers in mijn relatie. Ook had ik elke dag last van het gemis van mijn vader, die veel te vroeg in mijn leven overleden is. In sociale contacten en op werk klapte ik vaak dicht, voelde ik me klein en was ik bang om anderen te kwetsen. Ook had ik moeite met alleen zijn en rookte ik ongeveer een pakje sigaretten per dag.
Tijdens de gesprekken vond ik het erg prettig dat ik eerlijk kon zijn en alles kon zeggen zonder beoordeeld te worden, wat mij rust en vertrouwen gaf. Ook de oefeningen die we deden en die ik nog steeds doe voelen goed.
Na mijn gesprekken bij Steven voel ik me fijn en gelukkig, ik kan meer genieten van elke dag en kan ik zeggen dat ik het waard ben! In mijn relatie en op mijn werk ben ik zelfzekerder waardoor ik beter voor mezelf kan opkomen. Ik kan nu ook genieten als ik alleen ben en het verlies van mijn vader heeft een nieuwe plek waardoor ik het beter kan loslaten. Ik rook nu de helft minder en ben vast van plan binnenkort helemaal te stoppen!


 RELATIE

Marco:
Voor ik met Steven werkte had ik last van een lichte depressie welke zich vertaalde in slecht slapen, snel geïrriteerd raken en weinig dingen kunnen hebben. Uiteindelijk was het genoeg om te overwegen te stoppen met het huwelijk en dus met het gezin. Steven was mijn laatste strohalm er nog iets van te maken.
Tijdens mijn sessies met Steven werd al snel duidelijk dat hij erg goed kan luisteren naar wat jij hem verteld, niet alleen lucht het op dat je het kwijt bent maar je krijgt eerlijke feedback van een onafhankelijk iemand. Uiteindelijk ben ik samen met mijn partner meerdere sessies bij Steven geweest en ook zij kreeg inzicht in waarom ik mij zo voelde. Al snel ontstond er een nieuwe manier van omgaan met elkaar maar vooral elkaar weer begrijpen.
Na met Steven te werken slaap ik weer veel beter en kan ik weer veel beter omgaan met de dagelijkse dingen. Ik heb geleerd mijn eigen ik bovenaan te zetten zonder direct egoïstisch te zijn en te vergeten wat belangrijk is voor het gezin. Mijn persoonlijke “ik plant” krijgt weer water en begint weer op te bloeien, waardoor ik nu weer in staat om de overige “planten” in het gezin ook water te geven.


MIGRAINE

Fenneke:
Voor ik met Steven werkte had ik last van hoofdpijn, paniekaanvallen en slapeloosheid. Sommige van deze klachten had ik al zolang als ik me kon herinneren, anderen waren spontaan op komen zetten. Voor mijn gevoel was er geen reden voor deze klachten, waardoor ik ze moeilijk te aanvaarden vond. De dingen waar ik last van had begonnen echter steeds zwaarder te drukken op mijn functioneren.
Tijdens mijn sessies met Steven heb ik geleerd om naar mezelf te luisteren en te herkennen waar mijn grenzen liggen. Door gerichte vragen te stellen gaf Steven me de ruimte om zelf te beseffen wat ik nodig had en wat voor mij werkt. Dat hield niet altijd in dat hij het eens was met mijn eigen observaties, maar juist dat hij een eerlijke spiegel bood zonder te oordelen.
Na met Steven te werken heb ik het gevoel zelf weer controle te hebben over mijn gevoel en mijn handelen. Dat geeft voldoende houvast om nieuwe uitdagingen aan te gaan en oude ingesleten gewoontes om te vormen tot hanteerbare eigenschappen. Ik heb al maanden geen migraine meer gehad en gebruik een lichte hoofdpijn als signaal nu om weer even naar mijn eigen grenzen te luisteren.