Tarieven en Vergoeding

Psycholoog Arnhem is aangesloten bij het NVPA, RBCZ en SCAG, zodat u vergoeding kunt krijgen vanuit aanvullende zorgverzekering

Algemene informatie, tarieven en vergoeding

Aanmelden en verwijzing

Psychologiepraktijk Balans-Training in Arnhem werkt NIET met een wachtlijst, daarom is meestal binnen één tot twee weken al een afspraak mogelijk!

En een verwijsbrief van de huisarts is NIET nodig, omdat vergoedingen altijd uit de Aanvullende zorgverzekering komen. Neem gerust vrijblijvend contact op, dan leg ik je graag persoonlijk uit hoe ik werk!

Voor andere vergoedingsmogelijkheden en de praktijkvoorwaarden wil ik je vragen de onderstaande tekst even goed door te lezen (ca. 1 tot 2 min.).

Hoe lang duurt een behandeling?

Van tevoren is het meestal lastig om aan te geven hoeveel sessies een behandeling duurt. Uit ervaring kan ik zeggen dat de meeste mensen weer goed op weg zijn en zelfstandig verder kunnen na 5 tot 10 afspraken. Dit is uiteraard afhankelijk van de aard en de ernst van de klachten. Samen met jou kijk ik wat nodig en haalbaar voor je is. Neem gerust contact op, dan denk ik graag met je mee over een passende oplossing!

Tarieven

Voor een afspraak trek ik 1,5 uur uit. Dit werkt doorgaans prettiger dan bijvoorbeeld een uur, omdat er zo minder tijdsdruk is en we zo ook de tijd hebben om rustig een oefening te doen.

Voor een individuele afspraak betaal je 100 euro per afspraak van 1,5 uur (aanbevolen). Eventueel zijn vervolgafspraken van 1 uur ook mogelijk (85 euro per uur).

Als je voor relatietherapie met z’n tweeën komt dan betaal je 110 euro voor een afspraak van 1,5 uur. Let op: relatietherapie wordt helaas nergens meer vergoed.

Vergoeding

Afspraken bij psychologiepraktijk Balans-Training in Arnhem worden vergoed vanuit de meeste aanvullende zorgverzekeringen. Vergoeding is altijd achteraf op basis van restitutie na betaling van de afspraak, via een van de hieronder genoemde mogelijkheden (zelf achteraf declareren). Voordeel ten opzichte van de reguliere zorg is dat je niet eerst je eigen risico hoeft te betalen, de aanvullende verzekering vergoedt al vanaf dag één:

  • Zorgverzekeraar: psycholoog Steven de Nie is lid van beroepsvereniging NVPA. De zorgverzekeraars die het NVPA als complementair alternatieve beroepsvereniging hebben erkend, vergoeden gedeeltelijk of helemaal vanuit het aanvullende zorgverzekeringspakket. De nota’s van Balans-Training in Arnhem kun je dan opsturen naar de zorgverzekeraar, die het bedrag waar je recht op hebt vervolgens aan je terugbetaalt. Kijk hier in het overzicht van vergoedingen van alle zorgverzekeraars hoeveel jouw verzekering kan vergoeden: Vergoedingen zorgverzekeraars
  • Werkgever (soms zijn werkgevers hiervoor verzekerd of hebben ze hier een reserve voor; informeer zelf bij de afdeling personeelszaken van uw werkgever)
  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering (voor zelfstandigen, bv. Movir e.a.)
  • UWV (www.uwv.nl) of CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg, zie www.ciz.nl), informeer zelf
  • PGB (Persoons Gebonden Budget, zie www.pgb.nl), informeer zelf
Leertherapie

Als student van bijvoorbeeld een counseling opleiding kun je bij mij ook leertherapie volgen. Voor een afspraak leertherapie gelden dezelfde voorwaarden als voor een gewone afspraak en de duur is ook 1,5 uur. Als je kunt aantonen dat je student bent, dan geef ik je 15 euro korting per afspraak. Per afspraak betaal je dan dus 85 euro (vergoeding ook via aanvullende zorgverzekering mogelijk).

Voorwaarden

Alle afspraken duren ca. 1 tot 1,5 uur en alle tarieven zijn inclusief BTW (0%), vooraf, tijdens of na afloop direct te voldoen in de praktijk. Een afspraak voor een consult kun je tot 24 uur van tevoren kosteloos afzeggen of verplaatsen (weekenddagen niet meegerekend, dus bijvoorbeeld een afspraak op een maandag om 11 uur dient voor vrijdag 11 uur geannuleerd te worden). Let op: vanaf drie werkdagen van tevoren is alleen een telefonische annulering geldig, dan dus niet alleen emailen, ook bellen! Bij geen gehoor kun je altijd een bericht inspreken. Bij afzeggen van de afspraak binnen 24 uur van tevoren of niet verschijnen wordt de afspraak als consult in rekening gebracht (overmacht is bespreekbaar).

Voor een uitgebreid overzicht zie de algemene voorwaarden via de pagina Werkwijze.

Kwaliteit

Psychologiepraktijk Balans-Training in Arnhem is aangesloten bij de beroepsvereniging NVPA en koepelorganisatie RBNG. NVPA staat voor het Nederlands Verbond van Psychologen, psychosociaal werkenden en Agogen.

De NVPA controleert op regelmatige basis de kwaliteit van de dienstverlening van aangesloten therapeuten en heeft een klachtenregeling. Mede dankzij het NVPA, het RBCZ en de SCAG kun je erop vertrouwen dat je bij mij goede, betrouwbare en discrete begeleiding krijgt.

Psychologiepraktijk Balans-Training in Arnhem is ingeschreven bij:
KvK – nummer 09201883 (Kamer van Koophandel)
NVPA – lidnummer 100359 (beroepsvereniging)
RBCZ – licentienummer 204339R (Registertherapeut RBCZ en TCZ) en SCAG
CRKBO (kwaliteitskeurmerk om kortdurend post-HBO onderwijs BTW vrij te geven)